Sponsors

Mede mogelijk gemaakt door:

Na een goede samenwerking bij onze Groenland expeditie is ook dit jaar Lowe Alpine de hoofdsponsor. We worden door Lowe Alpine voorzien van verschillende lagen kleding. De technische snit, aansluitende pasvorm en de goed isolerende materialen zorgen voor een ideale combinatie om mee te klimmen.

De NKBV bied een financiële ondersteuning uit het Fonds van de,”Commissie Expedities & Alpiene Topsport (CEAT). Ook maken wij gebruik van verschillende materialen waaronder een bibler tentje, satelliet telefoon en zonnecellen voor het opladen van onze apparatuur.

Op het gebied van bergsport heeft Basecamp zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend verhuurbedrijf in bergsportartikelen. Zij bieden een eerlijk en persoonlijk advies in combinatie met een zeer breed en up-to-date assortiment aan producten. De touwen die we gaan gebruiken zijn aangeboden door het Amerikaanse Sterling Rope en zijn mede mogelijk gemaakt door Basecamp.

BG Rope Access is een bedrijf gespecialiseerd in Rope Access werkzaamheden, ofwel het veilig werken op hoogte. Door gebruik van touwtechnieken is het mogelijk om de meest ontoegankelijke plekken te bereiken en hier werkzaamheden uit te voeren. Naast uitvoerende werkzaamheden verzorgen zij ook openingsstunts en op maat gemaakte trainingen, “veilig werken op hoogte”. BG Rope Access zal ons ondersteunen bij het zoeken en aanschaffen van de juiste materialen om de beklimming goed in beeld te brengen.

In de hallen van Mountain Network (Arnhem, Nieuwegein, Heerenveen en Amsterdam) mogen we, in de aanloop naar de expeditie, onbeperkt gebruik maken van de alle faciliteiten. Het hele team heeft ook de zeer complete MOUNTAIN TRAVEL INSURANCE van Mountain Network en de Europeesche verzekeringen afgesloten om er zeker van te zijn dat eventuele calamiteiten goed verzekerd zijn.

In samenwerking met CJ-Agencies te Baarn hebben we de nog ontbrekende klimspullen kunnen aanschaffen. Helmen, Camelots, gasjes, kortom alles om onze uitrusting compleet te maken.

Klim en boulder centrum Utrecht heeft de hal ter beschikking gesteld zodat wij optimaal kunnen trainen ter voorbereiding op de expeditie.

La Sportive maakt al jaren verschillende klimschoentjes voor elk type route. De ontwerpen staan niet stil toch zijn enkele modellen zijn geliefd bij een zeer groot publiek. Ook wij klimmen allen al jaren op deze schoentjes. Voor de Trango tower Expeditie zijn we door Snowgoose voorzien van het model TC-pro, een stevig schoentje speciaal ontwikkeld voor het klimmen in spleten.

Omdat we er voor gekozen hebben zo licht mogelijk de wand in te gaan maken we gebruik van gevriesdroogde maaltijden. In deze zakjes zitten voldoende voedingsstoffen om ons tijdens de beklimmen van energie te voorzien.  Het Nederlandse “Adventure food” dat opgericht is door de ervaren expeditie klimmen Hans van der Meulen ondersteund onze expeditie bij de keuze van de juiste producten en de aanschaf.