Gepost door: Het team | juli 30, 2010

Tja…

En nog steeds is het weer slecht. Er is nog een kleine kans dat het weer na zondag wat beter wordt. Zo niet, dan gaan ze nog 1 of 2 dagen omhoog om hun spullen terug te halen. En komen ook de sherpa’s eerder om de mannen en de spullen uit het bc te halen.

Ze hebben de strategie gekozen om al hun klimspullen in het abc en in de route te laten liggen en hangen. Om die reden kunnen ze dus vanuit het bc niet zomaar andere routes klimmen. Ze hebben simpelweg de spullen niet. Dus in het bc wordt veel gelezen en af en toe geboulderd. Gisteren hebben ze nog 8 touwlengtes met slovenen geklommen. In elk geval iets anders dan alleen maar wachten.

De mannen zitten af en toe met de handen in het haar… We blijven duimen.


Reacties

  1. He mannen, wat ontzettend jammer dat het weer zo tegen zit. En de tijd opraakt. We bekeken net het weerbericht met z’n hoge luchtvochtigheid… We blijven duimen op een klein weerwonder, zodat er nog één kans inzit!

  2. Balen zeg… Tja weer heb je gewoon nooit in de hand… We houden goede hoop.

  3. Het blijkt in heel Pakistan erg slecht weer te zijn. Sinds 1929 is er niet zo veel regen meer gevallen, en precies nu zijn de mannen daar en hetgeen wat ze juist niet kunnen gebruiken is regen/ sneeuw. We blijven duimen


Categorieën